Håndboldherrer åbner Golden League med sejr over Norge

Mikkel Hansen var tilbage på landsholdet for første gang siden VM i januar efter sin sygemelding. Foto: Stian Lysberg Solum/Ritzau Scanpix
Danmark var aldrig bagud, da det i første Golden League-kamp mod Norge endte med en sejr på 27-24.

Det danske herrelandshold i håndbold tog hul på denne uges Golden League-stævne i Norge med en sejr over hjemmebaneholdet.

Nordmændene blev i Sotra Arena lidt udenfor Bergen slået med 27-24 i en kamp, hvor Danmark var spilstyrende fra start.

Nikolaj Jacobsens tropper var ikke helt oppe i gear, men selv med lidt uskarphed hist og her var de danske verdensmestre aldrig bagud i kampen. Norge var bedst med, da der nogle gange i første halvleg var lighed på måltavlen.

Kampen var Mikkel Hansens første på landsholdet siden VM-triumfen i januar, men den danske stjernes første aktion var ikke specielt vellykket, da han lagde ud med at brænde et straffekast.

Danmark og Norge fulgtes ad i et stykke tid, inden danskerne frem mod pausen trak lidt fra, så der efter de første 30 minutter stod 16-13 i dansk favør.

Anden halvleg startede godt for Danmark, der trak yderligere fra. Der kom dog lidt malurt i bægeret, da en tydeligt besværet Michael Damgaard efter lidt over ti minutter måtte gå fra banen med en skade.

Det blev starten på en skidt periode for Danmark, hvis føring gik fra 21-16 til 21-20, så en frustreret Nikolaj Jacobsen måtte tage en timeout.

Norge holdt sig til i et stykke tid, men da afslutningen nærmede sig, var Danmark tilbage i nogenlunde kontrol, selv om spillet ikke helt var på verdensmesterniveau.

Danmark møder lørdag Spanien i næste Golden League-kamp, inden Holland venter søndag.

De danske håndboldherrer varmer i starten af januar op til EM i Tyskland med endnu et Golden League-stævne, der afvikles i København og Odense.