Ishockeyligaens tophold nedlægger også danmarksmestrene

Brock Nixon og Esbjerg tabte med 1-2 i Aalborg, der er kommet flyvende fra start i denne sæson. (Arkivfoto) Foto: Polfoto/Holte Christer

Aalborg Pirates slog Esbjerg Energy i en tæt kamp og har fortsat ikke tabt i denne sæson.

Aalborg Pirates fortsætter med at lægge afstand til konkurrenterne i toppen af den danske ishockeyliga, Metal Ligaen.

Nordjyderne, der i sidste sæson kun med nød og næppe nåede med i slutspillet, har indledt sæsonen med at snuppe 23 ud af 24 mulige point og er suverænt i spidsen af rækken.

Tirsdag aften tog Brandon Reids tropper endnu en fin skalp ved at besejre danmarksmestrene Esbjerg Energy med 2-1 i en tæt forestilling i Aalborg.

Matchvinder blev Christopher Frederiksen, der med godt tre minutter igen passerede Mathias Seldrup i Esbjerg-målet og scorede det, der skulle blive kampens afgørende mål.

Aalborgenserne kom foran 1-0 på en scoring af Martin Højbjerg i slutningen af første periode, mens Esbjerg fik udlignet ved Tyler Fiddler et minut inde i tredje.

Mens Aalborg nærmest ikke kan lade være med at vinde for tiden, er sæsonen startet noget tungere for Esbjerg, der kun har ni point efter otte kampe. Det er hele 15 point færre end Aalborg.

I Gentofte Skøjtehal blev 657 tilskuere vidne til at onemanshow af hjemmeholdets Cam Spiro, da Gentofte Stars i det nordsjællandske lokalopgør slog Rungsted Seier Capital med 4-3.

Den farlige amerikaner, der i sidste sæson hældte mål ind i stimer for Gladsaxe i den næstbedste række, stod for tre af Gentoftes mål og blev noteret for en assist på det fjerde.