Lyngby sikrer point trods chokstart mod Silkeborg

Der blev gået til stålet, da Lyngby mødte Silkeborg. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyngby og Silkeborg kunne sætte et point på kontoen hver, da den intense kamp på Lyngby Stadion endte 1-1.

Lyngby fortsatte søndag stimen af kampe uden nederlag, da det blev til et enkelt point i en hårdt kæmpet fight på hjemmebane mod Silkeborg, som kom på tavlen efter få sekunder.

Det ene point betyder, at Lyngby haler en smule ind på AC Horsens, der ikke fik point i søndagens kamp mod AaB, men det betyder også, at Lyngby er tilbage på sidstepladsen i Superligaen.

Lyngby spillede på mange måder en god kamp mod Silkeborg, hvor især det første pres lykkedes godt, og det skabte store udfordringer for gæsterne.

Lyngby var banens klart farligste hold, og det var ikke meget, Silkeborg havde at byde på.

Gæsterne havde store udfordringer med at få spillet til at flyde så flot, som man ellers er vant til at se fra det jyske mandskab.

Især Silkeborgs midtbane måtte se sig slået, for inde på midten af banen var det Lyngby, der styrede slagets gang.

I enkelte momenter formåede Silkeborg at gøre sig farlige, og det var især, når bolden blev spillet ned bag Lyngbys til tider lidt tunge bagkæde.

Kampen startede i så højt et tempo, at det var svært at følge med.

21 sekunder stod der på kampuret, da bolden lå i nettet for første gang. Silkeborg-angriber Tonni Adamsen fik kæmpet sig fri i dybden, og så blev bolden skovlet ind bag Lyngby-keeper Mads Kikkenborg.

Lyngby formåede at bevare fatningen trods chokstarten, og på under fire minutter fik søndagens hjemmehold bragt balance i regnskabet.

Islandske Sævar Atli Magnusson lagde en skarp bold ind i fødderne på angriber Frederik Gytkjær, der satte bolden flot i kassen.

Efter de to hurtige kasser faldt kampen gevaldigt i tempo, og det gjaldt også store dele af anden halvleg.

Her fik Lyngby dog presset Silkeborg langt tilbage på banen, og Silkeborg fik øvet sig i at forsvare i det meste af anden halvleg.

Lyngby kom tættere og tættere på det vindende mål, men Silkeborg holdt stand, og det endte derfor 1-1.