Annonce
Sport

Mikkel Hansens comeback booster dansk vinder-aura

Mikkel Hansen trænede mandag med landsholdet for første gang siden VM-triumfen i begyndelsen af året. Siden fulgte en sygemelding med stress-symptomer, men han er nu atter klar for Danmark. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Torsdag gør Mikkel Hansen comeback for Danmark efter ti måneders fravær. Det glæder ikke kun ham selv.

Hvis Mikkel Hansen bliver udtaget til januars EM-slutrunde, hvad givetvis kun en skade kan forhindre, bliver det Danmarks slutrunde nummer 20 i træk med Mikkel Hansen på holdet.

Han debuterede ved OL i 2008 med sin berømte scoring direkte på frikast i sidste sekund mod Rusland, og siden har Danmark ikke været til VM, EM eller OL uden stjernespilleren.

Efter VM i januar måtte Hansen dog trække stikket til sin sport grundet symptomer på stress. Hans klub, Aalborg Håndbold, og landsholdet måtte undvære stjernespilleren i mere end et halvt år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Karrieren blev taget op til overvejelse, fortæller han, men han kom frem til, at det stadig var håndbolden, han ville. Og han ville også stadig spille for Danmark.

Det skal både holdkammeraterne og de danske håndboldfans være glade for ifølge landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Mikkel har været med, siden jeg overtog holdet og har været en stor del af de ting, vi har opnået sammen. Det havde vi ikke opnået uden Mikkel, og derfor er det ekstremt vigtigt, at han er her, siger landstræneren.

- Det er en af verdens bedste håndboldspillere, som er tilbage. Det tror jeg, at alle hold er glade for.

Mens Mikkel Hansen og Danmark ikke vandt noget ved hans tre første slutrunder, OL i 2008, VM i 2009 og EM i 2010, så er det ved de følgende 16 slutrunder blevet til ti medaljer - halvdelen af guld.

Hansens største øjeblikke i karrieren har han haft med landsholdet, og derfor var han heller ikke i tvivl, da han valgte at karrieren skulle fortsætte, at han også ønskede at fortsætte på landsholdet.

- Jeg tror, de fleste sportsudøvere drømmer om at repræsentere deres land. Og så ovenikøbet at kunne gøre det på et landshold som vores, der altid er at betragte som favorit til slutrunder, det er en ære, lyder det fra Mikkel Hansen.

Det er ikke kun landstræner Nikolaj Jacobsen, som er lykkelig for igen at have den rutinerede bagspiller tilbage på holdet.

Danmark har vundet meget og har opbygget en vinderkultur, som Mikkel Hansen mere end nogen anden er garant for at opretholde. Det fortæller målvogter Emil Nielsen, der til daglig spiller i FC Barcelona.

- Mikkel har en helt speciel aura omkring sig. Der er en masse respekt omkring ham, og han er stadig en sindssygt dygtig håndboldspiller. Han er virkelig også kommet godt tilbage i Aalborg, siger målvogteren, der har store forventninger til Mikkel Hansen til EM.

- Ham og Gidsel især har et imponerende samarbejde, så jeg tror, han kommer til at løfte meget angrebsmæssigt.

Hovedpersonen selv er hurtig til at dreje sin egen rolle over på, hvordan hele den danske trup har et niveau, der gør, at alle spillere bliver dygtigere i hinandens selskab.

- Vi er alle privilegerede over at være på et hold, hvor man kan kigge til både venstre og højre og se, hvor højt niveau der er. Jeg tror, det er inspirerende for os alle sammen, siger Aalborg-veteranen.

Han lægger ikke skjul på, hvilken tilgang han har til alle træningerne med landsholdet, som måske også fortæller noget om den aura, han bidrager til.

- Alle på holdet ved, at man skal være på toppen for at være med. Vi skal have noget ud af alle træninger. Der er ikke plads til de mindre gode træninger, og vi skal have et stort fokus hver gang, siger han.

Mikkel Hansen får comeback for Danmark torsdag aften, når holdet møder værterne Norge i træningsturneringen Golden League. Lørdag gælder det Spanien, og søndag venter Holland.

/ritzau/

  • Pressemøde og træning inden Golden League-kampe i Norge
    Mikkel Hansen trænede mandag med landsholdet for første gang siden VM-triumfen i begyndelsen af året. Siden fulgte en sygemelding med stress-symptomer, men han er nu atter klar for Danmark. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Annonce
Annonce
Lolland-Falster

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting

Guldborgsund

Peder stopper efter 33 år

Falster

Krølls kvaler fortsætter: Skal indlægges igen

Politik

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik

Guldborgsund

Skeptisk overfor nyt rådhus: Frygter flere sygemeldinger

Vejret

Varm uge skydes i gang med høj sol: Men regn truer

Nakskov

Her bliver Mads fra Nakskov hyldet foran 12.164 mennesker

Indland

Sender nødråb til minister: Levestederne forsvinder

Udland

Irans præsident og udenrigsminister er døde efter helikopterstyrt

Politik

Efter få timer oppe: Valgplakater flået ned

Lolland

Efter stormen: Nakskov får penge til genopbygning

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet

Lolland

Lykkelig formand: - Vi har haft flere end nogensinde

Vejret

Byger popper op i den sydlige del: Vejrskifte på vej

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Annonce
Annonce
Lolland

Vil skabe unikke totaloplevelser: Men laver nyt millionunderskud

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Nykøbing

Ekstatisk formand aflyser ALT: Selv tandlægen må vente

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem