Annonce
Sport

Norge knuser de danske EM-gulddrømme

Kvindelandsholdet i håndbold tabte EM-semifinalen 19-29 til Norge og skal møde Rumænien i bronzekampen søndag.

EM-finalen i kvindehåndbold bliver et nordisk anliggende, men uden dansk deltagelse. Danmark tabte semifinalen mod Norge med 19-29, og dermed bliver finalen et opgør mellem Norge og Sverige, mens Danmark nu kun kan håbe på bronze.

Det danske hold var mere eller mindre chanceløse mod de stærke nordmænd, der løb sin modstander i sænk med hurtige opgiverkast og konstante kontraløb, som Danmark havde svært ved at stoppe.

Det var også tydeligt undervejs, at den norske bredde trods savnet af spillere som Katja Nyberg og Kristine Lunde er langt større.

Derfor måtte danskerne indkassere det tiende nederlag på stribe mod Norge og vinke farvel til drømmen om en guldmedalje på hjemmebane.

Jyske Bank Boxen i Herning var ellers festklar lørdag eftermiddag, hvor 11.411 tilskuere igen fulgte med på sidelinjen. Denne gang havde de danske tilhængere dog fået kvalificeret modspil af de mange norske fans, der havde taget turen nordfra.

Under kampen kæmpede tilskuerne i den saunavarme hal en duel på koklokker og klappepølser, og der var vist ingen tvivl om, at de talmæssigt overlegne danskere vandt det opgør.

Inde på banen var billedet derimod et helt andet. Her virkede Danmark lige fra begyndelsen stærkt overmatchet og kunne slet ikke komme igennem det norske forsvar. Og når de endelig gjorde det, stod Katrine Lunde Haraldsen som oftest i vejen i det norske mål.

Efter syv minutter førte Norge 5-0, og allerede her så det grimt ud for de danske finalechancer. Træner Jan Pytlick måtte tage en timeout for at få sit hold tilbage på sporet.

Det danske spil blev bedre, og der var lige ved at være kontakt ved stillingen 6-7, men så skruede Norge endnu en tand op for nordsøgassen. Og på trods af et par vigtige redninger af indskiftede Christina Pedersen i målet, bragte Gro Hammerseng Norge foran med 14-10 sekunder før pausen.

I anden halvleg lykkedes det faktisk meget godt for Pytlicks mandskab at få lukket ned for de norske kontraer. Men det kneb fortsat at få scoret, og der manglede vilje og tro i det danske angrebsspil, hvor det ofte var Rikke Skov, der måtte tage læderet i egen hånd og forsøge en afslutning.

Hun blev også dansk topscorer med fem mål, men der var flere, der skulle have budt ind, som hos nordmændene, hvor der var mange flere om at lægge tryk på det danske forsvar.

Derfor blev hullet heller aldrig rigtig lukket, tværtimod trak jenterne længere fra og endte altså med at vinde med 10 mål.

Danmark, der ellers har vundet EM-guld de to foregående gange, hvor EM har foregået på hjemmebane, må derfor nøjes med en bronzekamp mod Rumænien søndag.

Rumænerne tabte 23-25 til Sverige i den anden semifinale og vil nok være opsatte på at få revanche for nederlaget til Danmark i indledende runde.

Annonce
Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Annonce
Annonce
Lolland-Falster

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting

Guldborgsund

Peder stopper efter 33 år

Falster

Krølls kvaler fortsætter: Skal indlægges igen

Politik

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik

Guldborgsund

Skeptisk overfor nyt rådhus: Frygter flere sygemeldinger

Vejret

Varm uge skydes i gang med høj sol: Men regn truer

Nakskov

Her bliver Mads fra Nakskov hyldet foran 12.164 mennesker

Indland

Sender nødråb til minister: Levestederne forsvinder

Udland

Irans præsident og udenrigsminister er døde efter helikopterstyrt

Politik

Efter få timer oppe: Valgplakater flået ned

Lolland

Efter stormen: Nakskov får penge til genopbygning

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet

Lolland

Lykkelig formand: - Vi har haft flere end nogensinde

Vejret

Byger popper op i den sydlige del: Vejrskifte på vej

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Annonce
Annonce
Lolland

Vil skabe unikke totaloplevelser: Men laver nyt millionunderskud

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Nykøbing

Ekstatisk formand aflyser ALT: Selv tandlægen må vente

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem