Saudiarabisk klub overrasker i dramatisk VM-semifinale

Salem Al-Dawsari var sikker fra straffesparkspletten og spektakulær i sine jubelscener mod Flamengo. Foto: Andrew Boyers/Reuters
To mål af Salem Al-Dawsari sendte Al-Halil på sejrskurs mod Flamengo i den første semifinale i klub-VM.

Al-Hilal fra Saudi-Arabien bliver den ene part i VM-finalen for klubhold, der skal spilles i Marokko på lørdag.

To straffesparksmål af VM-helten Salem Al-Dawsari lagde grunden til en lidt overraskende og dramatisk 3-2-sejr i semifinalen over Flamengo fra Brasilien.

Nu venter et møde med enten spanske Real Madrid eller Al Ahly fra Egypten om retten til at kalde sig verdens bedste klubhold i 2022.

Der var blot spillet fire minutter, da Flamengo for første gang bragte sig i uføre i eget straffesparksfelt.

Backen Matheuzinho gik i dommerens øjne for voldsomt til angreb på Al-Halils argentiner, Luciano Vietto. Det udløste kampens første straffespark, som Salem Al-Dawsari sikkert scorede på.

Det var samme Al-Dawsari, der i november scorede sejrsmålet i Saudi-Arabiens sensationelle VM-sejr over de senere argentinske verdensmestre.

Pedro bragte Flamengo tilbage i kampen med en flad afslutning efter 20 minutter. Men kort før pausen gik det galt igen for brasilianerne.

Luciano Vietto stødte ind i Flamengos David Luiz i en episode, der ved første øjekast så hændelig og tilfældig ud.

Men videodommerne opdagede, at Gerson umiddelbart forinden havde jokket Vietto i hælen.

Det udløste endnu et straffespark, som gjorde Al-Dawsari til dobbelt målscorer. Og måske endnu værre: Gerson modtog sin anden advarsel, så Flamengo måtte spille resten af kampen en mand i undertal.

Det var en svær opgave, og 20 minutter før tid blev den næsten umulig. I et kontrastød sendte Al-Dawsari bolden videre til en fri Vietto, der øgede til 3-1.

I tillægstiden fik Pedro reduceret til 2-3 og kortvarigt genantændt spændingen. Men saudiaraberne holdt stand og er dermed for første gang klar til slutkampen ved klub-VM.