Sønderjyske laver sent iskup i Aalborg

Steffen Frank udlignede til 2-2 med 50 sekunder tilbage af den ordinære spilletid. (Arkivfoto). Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Sønderjyske udlignede sent i den ordinære spilletid og scorede hurtigt i overtiden ude mod Aalborg Pirates.

Spillerne hos danmarksmestrene Aalborg Pirates må undre sig over, hvordan sejren onsdag aften gled dem af hænde i topkampen hjemme mod Sønderjyske i Danmarks bedste ishockeyrække, Metal Ligaen.

Efter en udligning til 2-2 med 50 sekunder tilbage af den ordinære spilletid skulle Sønderjyske blot bruge 37 sekunder af overtiden på også at sikre sig en 3-2-sejr.

Dermed forsømte de nordjyske ispirater muligheden for at komme helt op på pointmæssig omgangshøjde med Herning Blue Fox i toppen af rækken. I stedet kom Sønderjyske på tredjepladsen nu et skridt nærmere Aalborg.

Længe så Mikkel Højbjergs 1-0-scoring midt i første periode ud til at række til en hjemmesejr, men i de sidste ti minutter af den ordinære tid livede opgøret gevaldigt op.

Først udlignede Nikolaj Krag-Christensen til 1-1 blot for at se amerikaneren Trevor Gooch bringe Aalborg på 2-1.

Med 50 sekunder tilbage udlignede rutinerede Steffen Frank så til 2-2, og så skulle de to hold i stedet i overtid for at finde en vinder. Her tog det blot 37 sekunder, før svenskeren Villiam Haag afgjorde kampen til gæsternes fordel.

I bunden af rækken vandt ørnene fugleduellen over høgene, da Herlev Eagles på hjemmebane bankede Frederikshavn White Hawks med 4-1. I tabellen ligger Frederikshavn på syvendepladsen og er nu kun to point foran Herlev på ottendepladsen.

Begge hold har en komfortabel margin ned til Rødovre Mighty Bulls, der for anden sæson i træk ser ud til at gå glip af slutspillet som rækkens eneste hold.

• Metalligaen: Herlev Eagles - SønderjyskE