Stabile Viborg sætter fantasiløse Brøndby til vægs

Elias Achouri jubler over sit mål til 1-0 i første halvleg. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Viborg dukkede søndag Brøndby med 3-0 i første runde af Superligaens mesterskabsspil efter en flot præstation.

En stærk indsats fra Viborg FF sikrede søndag tre point, da holdet på udebane slog et fantasiløst Brøndby-mandskab med 3-0 i første runde af Superligaens mesterskabsspil.

Viborg havde inden kampen kun hentet fem point i de seneste fem kampe, men mod Brøndby virkede holdet fuldstændig afklaret fra første til sidste minut.

Gæsterne var stabile defensivt, mens bolddominerende Brøndby havde enormt svært ved at finde løsninger offensivt.

Det havde Viborg modsat ingen problemer med, når holdet fik opsnappet bolden, og sejren var derfor helt på sin plads.

Resultatet betyder, at Brøndby stadig ligger sidst i mesterskabsspillet, og holdet har nu 10 point op til Viborg på tredjepladsen.

I første halvleg dominerede Brøndby med bolden, mens Viborg stod kompakt og lurede på kontrachancer.

Efter knap 10 minutter scorede Viborg på sin første chance, da offensivspilleren Elias Achouri fik bolden i mål med en veludført flugter fra kanten af feltet.

Scoringen fik Brøndby til at presse på for en udligning, og det var et par gange tæt på, selv om Viborg kom frem til de største muligheder.

Efter pausen fortsatte kampbilledet, men Brøndby fik endnu sværere ved at bryde igennem gæsternes forsvar.

Ohi Omoijuanfo havde dog en stor chance fra nært hold, og Mathias Kvistgaarden sparkede et langskud på stolpen, der også reddede for Viborg i slutningen af første halvleg.

Viborg var dog også farlig, og efter to stolpeskud fik holdet endelig bolden ind til 2-0, da Magnus Westergaard dukkede op og headede bolden i mål efter et hjørnespark med 20 minutter tilbage af kampen.

Den indskiftede angriber Paulinho ville også lege med, da han gjorde det til slutresultatet 3-0 i det 79. minut med et hovedstød.

• Superliga: Brøndby IF - Viborg FF

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting