Tre danske debutmål i sejr over USA

Det danske fodboldlandshold vandt 3-1 over USA i en træningskamp i Århus. Johan Absalonsen, Søren Rieks og Martin Bernburg scorede debutmål for Danmark.

Landstræner Morten Olsen var ikke sen til at reagere i pausen af venskabskampen mod USA, da det danske fodboldlandshold var bagud 0-1. Tre indskiftninger af Johan Absalonsen, Søren Rieks og William Kvist vendte kampen på hovedet i de første 10 minutter af anden halvleg, hvor Danmark scorede tre mål og endte med at vinde kampen 3-1.

Jesper Grønkjær, Daniel Jensen og Christian Poulsen blev pillet ud i pausen, og trods det faktum at de tre tilsammen har spillet knap 200 landskampe, så blev det danske spil efter pausen langt bedre og hurtigere.

Især Absalonsen udmærkede sig med udligningen og oplægget til Rieks' 2-1-mål, og det var ikke til at se, at begge kun spillede deres anden landskamp efter deres debut mod Sydkorea i lørdags. Dermed er der alternativer til Grønkjær, Thomas Kahlenberg og Dennis Rommedahl på kanterne, hvis Olsen ønsker det.

Også Martin Bernburg, som erstattede en skadet Morten "Duncan" Rasmussen i slutningen af første halvleg, rykkede måske foran Brøndby-holdkammeraten i kampen om en af yderpladserne i den endelige VM-trup. Bernburg, som senere også måtte udgå skadet, scorede til 3-1 og var langt mere målsøgende og aggressiv end sin angrebskollega. Højst en af dem kommer med til VM, hvis de skadede Jon Dahl Tomasson, Nicklas Bendtner og Søren Larsen er kampdygtige.

Men det danske landshold kan glæde sig over en fin anden halvleg, som gav nogle friske og VM-parate svar. Danmark skal spille sin næste venskabskamp i marts.

Skole søger nye unikke talenter: Og det koster ingenting