Tyskere kører magtesløse Viborg midtover i europæisk finale

Kristina Jørgensen og resten af Viborg-mandskabet havde mildest talt svært ved at dirke det tyske forsvar op. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Viborg blev udsat for lidt af en afklapsning, da klubben fik smæk af Bietigheim i European League-finalen.

Viborg HK havde et sjældent trofæ inden for rækkevidde i European League-finalen på hjemmebane søndag, men fik læsterlige klø af Bietigheim.

De stærke tyskere startede lidt slattent ud, men da Viborg efter en god indledning havde fået lov at dufte til guldmedaljerne, skruede Bietigheim bissen på og kørte Viborg midtover.

Klubben fra domkirkebyen havde ikke en chance og tabte finalen med 20-31 til det tyske hold, der havde danskerne Trine Østergaard og Stine Jørgensen med på holdkortet.

At Viborg var på en svær opgave, var ingen overraskelse. På tværs af alle turneringer havde Bietigheim inden søndagens finale trukket sig sejrrigt ud af 49 kampe i træk. Nu er tallet på 50.

Sejr nummer 49 blev taget i semifinalen lørdag mod Herning-Ikast Håndbold, som søndag eftermiddag snuppede tredjepladsen ved Final 4, da klubben efter straffekastkonkurrence nedlagde Baia Mare.

Efter bronzedysten gjaldt det finalen, og Viborg fik faktisk en god start.

Efter en rodet indledning sendte Lærke Nolsøe den første scoring i nettet på straffekast efter tre minutter, og kort efter hamrede Kristina Jørgensen den ind til 2-0. Samtidig pillede keeper Anna Kristensen den ene bold efter den anden.

Bietigheim lod sig dog langtfra skræmme. Med hurtigt og aggressivt spil bragte tyskerne sig tilbage i opgøret med et snuptag.

Holdets danske landsholdsspiller Trine Østergaard udlignede til 3-3 efter ni minutter, og efter et kvarter var det tyske hold foran 8-5.

Viborgenserne spillede febrilsk og uden tålmodighed i angrebet, hvor holdet uden held opsøgte halve chancer, inden et spilsystem var sat op.

Viborg fik kortvarigt sat en smule skik på angrebsspillet, men ved pausefløjt var Bietigheim foran med 17-10.

Nedturen fortsatte i anden halvleg. Viborg havde ingen løsninger i angrebet og kunne slet ikke bryde den tyske defensiv op. Først da Bietigheim havde scoret fem gange, kom Viborg på tavlen til 11-22.

Frustrationen lyste ud af Viborg-spillerne, som kunne glæde sig over, at Bietigheim skruede ned for intensiteten, da sejren var sikret allerede med et kvarter igen.

På den måde så tallene på måltavlen ikke så voldsomme ud, som de kunne have gjort.