Dortmund går i opløsning og taber skridt i gulddyst

Farvel og tak med direkte rødt kort til Marco Reus fra Dortmund efter en time. Fem minutter senere måtte Dortmunds Marius Wolf samme tur, da holdet blev ydmyget hjemme og tabte 2-4 til lokalrivalerne fra Schalke 04. Foto: Leon Kuegeler/Reuters

To røde kort og et 2-4-nederlag var Dortmunds udbytte af lokalbraget hjemme mod Schalke 04 i Bundesligaen.

Borussia Dortmund blev lørdag eftermiddag ydmyget i lokalderbyet hjemme mod Schalke 04.

Her tabte Dortmund 2-4, fik to direkte røde kort for svinestreger og tabte et stort skridt i mesterskabskampen.

Trods 1-0-føring gik det hele galt, og Marco Reus og Marius Wolf fik direkte røde kort i anden halvleg for tacklinger bagfra med knopperne forrest.

Borussia Dortmund er dermed stadig et point efter topholdet Bayern München, der med en kamp færre spillet søndag møder Nürnberg.

Thomas Delaney var med fra start, mens Jacob Bruun Larsen kom ind efter 82 minutter, da Dortmund for længst var gået i sort.

Efter 13 minutter leverede unge Jadon Sancho en fremragende aflevering, da han med stort overblik løftede bolden over Schalkes forsvarslinje og ind i feltet, hvor Mario Götze kom spurtende og headede Dortmund foran 1-0.

Schalkes fan reagerede med at smide kasteskyts på banen, og hvad der lignede en lighter ramte Sancho.

Føringen holdt dog kun fem minutter, så fik gæsterne tilkendt et straffespark, som Daniel Caligiuri udnyttede til at udligne til 1-1 i det intense opgør, hvor der blev scoret igen ti minutter senere.

Igen var det gæsterne, der leverede varen. Caligiuri tog et hjørnespark, og Salif Sane steg til vejrs og bragede Schalke foran 2-1 på et hovedstød.

Det var et slag i ansigtet på Dortmunds mesterskabsdrøm, og hjemmeholdet var tvunget til en offensiv satsning efter pausen.

Det blev dog ikke nemmere efter en time, da klappen gik ned for Marco Reus, der helt hensynsløst bagfra kastede sig ned i anklen på Suat Serdar, der blev stemplet med knopperne forrest.

Reus blev smidt ud med direkte rødt kort, og et minut senere var der kontant afregning igen.

Schalke fik frispark, og Daniel Caligiuri hamrede bolden i mål med sin anden scoring i kampen på det direkte frispark til 3-1.

Så var det Marius Wolfs tur til at blive nærmest til grin. Wolf kastede sig ned i anklerne på Serdar som en tro kopi af Reus minutter forinden, og Wolf fik rødt kort.

Axel Witsels reducering til 2-3 efter Jacob Bruun Larsens flotte hovedstødsoplæg i det 85. minut betød ikke meget, da Breel Embolo to minutter senere bragede Schalke på 4-2.

RB Leipzig slog Freiburg 2-1, og her lagde Yussuf Poulsen op til Timo Werners mål til 1-0.