Kostekspert Rikke Kristensen opfordrer Nørre Alslev Skole til at lave en politik for skolens nye madordning, så børnene får en sund kost.
- Der er ikke meget krudt i en gang spaghetti og kødsovs. Det mætter ikke ret længe, og der er alt for lidt groft og grønt, lyder det fra Rikke Kristensen.
Hun er regionsformand for Kost og Ernæringsforbundet-Region Sjælland. Hun har set en artikel i Folketidende om den nye skolemadsordning på Nørre Alslev Skole. I artiklen fik børnene serveret den ret, som hun kritiserer for ikke at have "særlig meget krudt i".
- Jeg opfordrer til, at skolebestyrelsen tager stilling til, hvad for noget mad, der bliver serveret på skolen, siger hun.
- Jeg synes, at det er godt børnene får mad, men man skal også sørge for, at de får noget ordentligt. Der skal være grøntsager ellers falder blodsukkeret hurtigt. Eleverne bliver trætte, får hovedpine og bliver ukoncentrerede. Det er vigtigt, at den mad de får, giver dem brændstof, til de kommer hjem, forklarer Rikke Kristensen.
Hun vil ikke skælde ud på leverandøren af maden, hvis der ikke har været nogen vejledning fra skolens side om, hvordan maden skal være.
På Nørre Alslev Skole har en kostpolitik skam været på tale, da man indførte madordningen. Det fortæller viceinspektør Joachim Grubbe.
- Vi vil gerne tage op, at der skal være mere grønt og groft i maden, og vi vil gerne samarbejde med Rikke Kristensen, hvis hun er interesseret, siger Joachim Grubbe.