SØLLESTED: Efter to og en halv måneders hektisk aktivitet er det nye forpagterpar af restauranten i den gamle, ombyggede hestestald på Søllestedgaard Gods klar til at modtage gæster.
Anne Bastholm og Sofus Clementsen inviterer torsdag 17. august mellem klokken 14 og 17 alle, der har lyst, til reception.
Der bliver også mulighed for at smage det nye Lolland Bryghus' håndbryggede, økologiske øl. For parret, der senest har drevet Brasserie Valby, har rykket deres Valby Bryghus med til lokalerne i Søllested - og nu altså med nyt, lokalt navn.
Åbent tre dage om ugen
Fra fredag 18. august åbner Brasseriet, som restauranten nu hedder, også gårdbutik med hjemmelavede delikatesser og sprøjtefrie grøntsager fra parrets store køkkenhave. I gårdbutikken forhandles desuden et lokalt sortiment fra andre producenter samt diverse livsstilsprodukter og planter.
Brasseriet lægger ud med åbningstid fredag, lørdag og søndag frem mod jul. Fredage tilbydes der frokost fra klokken 12 og er aftenåbent for spisning frem til cirka klokken 22. Lørdage og søndage er der frokoståbent fra klokken 12 til 16.
- Coronaen har lært restauratørerne, at de skal gentænke deres forretning, og vi vil hellere udvide åbningstiden end at starte for stort, siger Sofus Clementsen.
Sofus ClementsenCoronaen har lært restauratørerne, at de skal gentænke deres forretning, og vi vil hellere udvide åbningstiden end at starte for stort.
Gourmetkok
Han er uddannet kok og har blandt andet været køkkenchef på Kokkeriet, A Hereford Beefstouw i Tivoli, kok på Nørrebros første gourmetrestaurant, Restaurant de Gaulle og har sammen med sin kone Anne, der har en fortid i restaurationsbranchen i Paris, også været forpagter af kulturinstitutionen Portalen i Greve.
I Søllested vil de tilbyde mad tilberedt af lokale og egne råvarer og en menu, der skifter hver uge. Fredag lægger de for med blandt andet øl-braiserede svinekæber.
Anne Bastholm og Sofus Clementsen købte for snart to år siden et feriehus på Lolland. Et gammelt husmandssted fra 1777 på Nøbbøllevej, syd for Søllested og fik sidste år fødevaregodkendt den køkkenhave, de havde anlagt. Tanken var, at de kunne levere til deres egen restaurant og andre.
- Vores Brasserie Valby var ikke nedlukket under coronaen. Vi lavede takeaway og var oppe på at arbejde 80 timer om ugen. Når vi så kørte over Farøbroerne, kunne vi trække vejret og høre fuglene synge. Det var et lille helle i hverdagen, når vi kørte til Lolland, fortæller Anne Bastholm.
Så ideen om at arbejde mindre opstod, og parret flyttede til deres fritidshus.
- I juni var der så brug for nogle til at lave maden til Nashville Nights på Søllestedgaard, og vi sagde ja - og så blev vi pludselig forpagtere. Vi følte, at vi ville være gået glip af noget, hvis vi ikke sagde ja, siger Anne Bastholm.
Anne BastholmI juni var der så brug for nogle til at lave maden til Nashville Nights på Søllestedgaard , og vi sagde ja - og så blev vi pludselig forpagtere. Vi følte, at vi ville være gået glip af noget, hvis vi ikke sagde ja.
Planlægger events
- Ja, og det ville være synd, hvis de her flotte lokaler skulle stå tomme. Det er desuden en helt anden, skøn udsigt, jeg har her, når jeg arbejder i bryggeriet, end vi havde i Valby, hvor vi lå op ad en genbrugsplads, og kun så lastbiler, tilføjer Sofus Clementsen.
Deres store netværk fra Valby og Portalen i Greve indenfor musikmiljøet og kultur vil parret bruge til også at skabe events, der kan binde lokalsamfundet sammen, siger de.