Brighton og Liverpool deler i kamp med enorme fejl

Mohamed Salah blev dobbelt målscorer, men det rakte ikke til Liverpool-sejr. Foto: Alberto Pezzali/Ritzau Scanpix
Kolossale opspilsfejl og lige så store afbrændere var overskrifterne i kampen mellem Brighton og Liverpool.

Premier League-kampen mellem Brighton og Liverpool endte søndag eftermiddag uden vinder, og det må begge mandskaber i virkeligheden være godt trætte af.

I anden halvleg blev der brændt gedigne chancer i begge ender, og med mere skarphed kunne både Brighton og Liverpool have snuppet de tre point.

I stedet endte det 2-2, og før topbraget mellem Arsenal og Manchester City senere søndag er Liverpool på tredjepladsen med 17 point. Brighton ligger nummer seks med et point færre.

Liverpool havde bolden mest, men Brighton lurede på omstillinger og fejl, og netop sådan en udnyttede værterne efter en snes minutter.

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Simon Adingra var vaks ved havelågen, da et udspark fra Liverpool-målmanden Alisson ikke blev behandlet med omhu.

Adingra skød bolden i et tomt mål og åbnede ballet.

Men heller ikke Brighton kunne prale af at være fejlfri.

En aflevering uden adresse røg kort før pausen afsted fra Lewis Dunks fod og blev kapret af Liverpool, der intelligent førte bolden den anden vej.

Darwin Nuñez fandt Harvey Elliott, som med en præcis aflevering fandt Mohamed Salah.

Egypteren bragte uden problemer gæsterne på omgangshøjde og var på pletten igen få minutter senere.

Igen skulle der en fejl til, og denne gang var det Brighton-keeper Bart Verbruggen, som med en håbløs aflevering skabte ballade i eget felt.

Bolden endte ved Dominik Szoboszlai, som blev hevet ned bagfra, før han kunne nå at afslutte.

Det udløste et straffespark, som Salah eksekverede med største selvfølgelighed.

Liverpool gik til pause med en føring på 2-1, men Brighton kom ud til anden halvleg med stor energi.

Adingra tvang hurtigt en stor redning ud af Alisson, og efter at være sluppet med skrækken begyndte gæsterne at få bedre fat.

Faktisk burde Ryan Gravenberch have bragt Liverpool foran med to, men på forunderlig vis formåede han at sparke bolden på overliggeren på helt frit mål.

Det så dog ud til at gå Liverpools vej, indtil Dunk fandt et hul i udeholdets forsvar og dirigerede et frispark i nettet efter 78 minutters spil.

Så var det ellers Brightons tur til at brænde en direktør. João Pedro stod helt fri omkring straffesparkspletten, men symbolsk for kampen endte chancen på den forkerte side af overliggeren.